Als kinderdiëtist kan ik je op verschillende gebieden adviseren en ondersteunen bij:

Kinderdiëtist en diëtist voor jongeren

Gezonde voeding draagt bij aan een sterke basis voor de gezondheid en de groei en is dus sowieso belangrijk. Heeft je kind een groeiachterstand, onder- of overgewicht, is deze een kritische eter of heb je het vermoeden dat je kind last heeft van een voedselallergie? Dan is inzicht en aandacht voor voeding nog belangrijker.

Werkwijze

Ik begeleid ouders/verzorgers en kinderen met praktische voeding- en leefstijladviezen voor een gezonde ontwikkeling en/of het verhelpen van bepaalde klachten. Samen zoeken we naar oplossingen en ik geef praktische adviezen en ondersteuning. 

Afhankelijk van de behoeften en de leeftijd van het kind, spreek ik eerst met de ouders/verzorgers en dan met het kind of doen we direct een gezamenlijke intake. In overleg met de ouders/verzorgers, kunnen jongeren desgewenst ook zelfstandig komen. 

In de dieetbegeleiding is er vaak samenwerking met andere disciplines, zoals kinderarts, GGD jeugdgezondheidszorg, huisarts, pre-logopedist, kinderpsycholoog, etc., nodig om een zo optimale zorg voor kinderen te realiseren. In mijn werk als kinderdiëtist zoek ik deze samenwerking dan ook graag op.

Intake gesprek

Ik neem het huidige voedingspatroon en de leefstijl onder de loep en we bespreken eventuele klachten of problematiek. Dit doen we tijdens een 60 min durende sessie welke face-to-face in de praktijk of online via eHealth plaatsvindt. Samen stellen we concrete doelen en een passend plan van aanpak op.

Begeleidingstraject

Ik ga met jullie aan de slag op een manier die bij jullie past, altijd met een positieve insteek en oplossingsgericht. Ik maak gebruik van diverse methodieken, zoals bijvoorbeeld de Kinder(di)eetcreatie, waarbij het kind op speelse, kindvriendelijke manier betrokken wordt en zelf aan de slag gaat en participeert in de behandeling.

Vakantieperiode

Wij wensen je een hele zonnige & fijne vakantieperiode toe!

De praktijk is gesloten van:
  • Woensdag 10 juli tot 17 juli ‘24
  • Maandag 29 juli tot 10 augustus ‘24